Reenit ja Halpalla ison etsinnän vuoro. En tienny maalien sijainnista, eikä maaleilla ollut palkkaa mukanansa. Alue on kuten alla olevassa kuvassa (Halon jälki arviointi).

Olipa tosi opettavainen reeni, eniten tokikin itelle. Nikotteleva tuuli sai aikaan sen, että tuli seurattua kyllä Halpan toimintaa tarkasti. Halo ei höntyä tarpeettomia mutkia, vaan varsinkin tuon alkualueen haravoi aikalailla laidasta laitaan ihan omatoimisesti. Koska ipana teki töitä hyvin, kävelin itse aikalailla keskeltä aluetta ja ohjasin Halppaa laidasta laitaan. Välillä taas seurasin että minne se neiti toiminnallaan suuntautuu ja menin perässä.

Vasen laita tuntui kovasti vetävän puoleensa joten aikalailla keskivaiheilla olinkin varma että siellä on maalimies. Kertaalleen Halppa kävi oikealla tiellä palloilemassa mutta kutsuin pois kun oli jo alueen ulkopuolella. Vasemman reunan vetovoima voi osittain johtua siitä, että tietä pitkin käveli reeniporukkaamme kuuluva Pete, joka oli juuri käynyt tekemässä jäljen toiseen suuntaan. Halo selkeästi huomasin kävelijän, mutta nokka oli lukkiutuneena Hajuun, jonka lähtöpaikka ei ollut vielä tiedossa. Vasemmasta laidasta jälleen ipanan nokka nousi ja sitten löytyi ekat maalimiehet samaan paikkaan eksyneinä :). Etäisyys oli pitkä, mutta kun ipana oli palannut näytölle, huutelin että MIISSÄÄ, taisinko vielä  sanoa että hauku. No ipana kailotti sijaintia mulle ja juoks pariin otteeseen minua vastaan. Ihana <3 taitava.

Siitä sitten neiti juoksi aikalailla suoraan takalinjalle ja minä perässä käpsyttelin kun oli aikalailla määrätietoisen näköistä hajustelua. No olihan siellä ainaskin maalimiesten jälkiä. Siinä vaiheessa Halo oli aavistuksen väsähtäneen oloinen, mutta teki kuitenkin töitä tosi hienosti. Minä jästipää oisin uskonut omaa aavistustani, että vasemmassa laidassa on jotain, mutta onneksi mut puhuttiin järkiini ja lähimmä oikeata laitaa tarkistamaan. Gepsi näytti järkyttävää jälkeä omalta osalta, näytti siltä että oikea laita olisi suurimmaksi osaksi tarkistamatta. Onneksi tämä oli kuiten optista harhaa, sillä kepsin kartasta ei löytynyt sitä polkua mikä oli sovittu oikea laita.

Itse olisin lähtenyt polkua alespäin ja olin juuri karjaisemassa Haloa takaisin omalle alueelle, mutta reeniporukasta Raija onneksi kysyi että tahdonko että koira löytää maalit itse. Minä että totta kai, jolloin tajusin olla turpa kii, kun Halppa teki ihan oikein töitä alueen ulkopuolella. Hakkuuaukealla oli oksakasoja, joista ainakin kahden Halppa tarkisti toooodella tarkkaan. Aukean toisella puolella kepitti keppikävelijä omia menojaan, mutta sinne ei ipana lähtenyt vaan tarkasti paikallisti, missä kasassa maalimies on jemmassa. Kiipesi jopa yhen päälle. Sieltä löytyi viimein maalimies, hienosta kätköstä. Ilmaisu toimi varmasti ja äänekkäästi.

Aikaa meni alueeseen n. arviolta 40 minuuttia ja alue 3-4ha. Tosi opettavainen reeni. Halo hienosti kuuntelee mitä mulla on asiaa ja minä "kuuntelin" Haloa. Pariin otteeseen huomasin että neiti kävi tarkastamassa minusta ja perässäkävelijöistä hajut, ettei eksynyt ole joukossamme :D . Mitä ehkä olisin tehnyt toisin.. Ottanut kuitenkin sen juomapullon autosta, vaikka Halppa toooosi nihkaasti juo töiden keskellä. Keli oli niin kuivakka, että ois ipana ehkä suostunu hörppäämään. No onneksi autolla tankkaus onnistui sitten. Toinen asia oli se, että ekojen maalien löytymisen jälkeen oikea kulma-alue jäi tarkastamatta. Jos oltas kävelty reippaasti oikeaan reunaan asti, niin voi olla että hento tuuli ois tuonu viestiä... jos sitä tuulta siis ois ollu :D. KAtkoviiva "kartalla" on sitä kun mut hienosti palautettiin ruotuun oikean sivun tarkastamattomasta alueesta. Kiitokset reeneistä kaikille, oli onnistumisen kokemuksia

reens.jpg