Tänään vietettiin iltapäivä tutuilla montuilla, missä kesällä juostiin kivien ja keppien perässä. Tällä kertaa kaikki oli jääkerroksen alla ja oltiin jokatiistaisessa etsintäharjoituksessa.. lähtiessä ja suunnilleen kokoajan tuntui että enemmän tässä on hukassa itse sijaiskouluttaja-isäntä, mitä yksikään tilaisuuteen osallistunut "eksynyt etsittävä".. Toivottavasti kuitenkin edes suunnilleen hommat meni niinkuin piti, luotto kuitenkin Halon toimintaan on niin kova, ettei paljoa tarvinut edes epäillä pysyisikö homma näpeissä vaikkei mistään mitään ymmärtänytkään. Loppua kohti kuvio ja toimintamallit kuitenkin pikkuhiljaa selvisi ja voisi sanoa että nyt tiedän ainakin jotain etsinnästä ja koiran kans puuhastelusta :)

Omasta mielestä Halo toimitti jälleen omalla tyylillään, täysiä paikasta toiseen. Ehkä olisi hieman voinut vetoa ottaa pois lenkittämällä ennen reenejä. Mutta hyvin saatiin Halon pieni harjoittelusessio läpi.

Ensimäisenä oli ohjelmassa ilmaisutreenit, joita ehdimme hieman kylmäharjoitella kotonakin :) Halo tempas vauhdilla, ehkä hieman ylikovakin, maalille. Kun nakinpala oli syöty, täysiä takas mun luo ja nakit kitusiin. Sit vielä maalille ja palkkahommia.. Menopaluu toimi ihan ok, paitsi kerran piti hieman sanallisesti ohjata ipanaa. Ilmeisesti jossain tuoksui jäniksen herkut tai joku muu, kun nakinnälkä unohtui?

Etsintä tehtiin niin, että etsittävä meni meidän selän taakse jemmaan ja kierrettiin Halon kanssa niin että eläin saisi ilmavainun(?). Aikansa touhutessa ja pyöriessä kadonnut löytyi ja nakkeja meni purkillinen. Keli oli vaan hieman ongelmallinen, sillä tuulta ei oikeastaan ollut ja näin ollen vainun saaminen oli aavistuksen hitaanlaista. Tiedän että tuulella homma ois ollut purkissa jo kilometrien päästä, luultavasti :)

Valaiseva kokemus, varsinkin kokeneempien hakijoiden toiminta oli hienon näköistä. Olisi vielä ollut tosiaan tuulisempi keli, niin vainut olisi varmaan ollut vieläkin selvempiä?