Ihmisetsijä, eli meikäläinen matkasi Kiimingin Reposelkään Oulun Vapepan järjestämälle etsintäkurssille ja oli erittäin antoisa kokemus. Soppelisti tejoriaa ja käytäntöä sotkettuna mukavaksi kokonaisuudeksi. Yllätys oli se, että kouluttajien mukaan alle puolessa tilanteista oli käytetty koiraa ja osalle kouluttajista oli jäänyt käsitys, että koiria ei voi käyttää tallatulla alueella :D. Onneksi oli koiraihmisiä oikomassa näitä väärinkäsityksiä :D. Oli mielenkiintoista nähä ja kokeilla ja tehä etsintää, joten ehkäpä sitä on sitten astetta viisampi koirareeneissä.


Ja jatketaampa vielä sunnuntai samaan syssyyn.

Hoksasin onneksi tarpeeksi ajoissa avoimet reenit, joihinka suunnattiin sitten Ipanan kanssa. En ollu ehkä kovin hyvin valmistautunut noin suunnitelman osalta, mutta onneksi reenit menivät ihan hyvin. Oman jännitysmomenttinsa toi se, etten tiennyt tarkalleen missä maalit sijaitsivat.

Ensin tepsuteltiin ipanan kanssa tyystin toiseen suuntaan missä maalit ovat ja sillä välin maalimiehet asettautuivat asemiinsa. Maasto oli pursotettu suopursuilla ja kolosilla ja mättähillä, mutta Halppa liisi menemään koko kaks vuotiaan itsevarmuudella. Ison haarukoinnin (ja emännän epävarmuuden lisääntymisen) jälkeen löytyi Immi näköhavainnolla. Hienosti ipana koikkelehti kertomaan mulle sitä, eikä enää ois nakkikaan maistunu kun niin teki mieli mennä hakemaan loppupalkka. Ipana tuli maalimiehen löydyttyä suoraan, eikä tehnyt kunniakierrosta niinko pahana tapana on ollu.

Toinen maalimies oli 50m edellisestä, pursuihin piiloutuneena ja makuullaan. Ipanan ilme oli aivan valokuvakisan arvoinen kun se löysi maalin ja sai ykkösnamin.

ÄITITÄMÄNMAALINNAAMAAENNÄEÄITIHAUKUNNYTONKOOIKEINTULEJO. Tuossa vaiheessa kun ipana alkoi haukkumaan maalimiestä piti aikalailla pistää jäitä hattuun ja olla ku ei kuuliskaan. En edes kattonu ipanaan päin siinä vaiheessa kun se mua mulkoili. Kun en mennyt paikalle, riensi ipana kertomaan riemulöytöään haukkuen. Ja kylläpä maistuivat Miian tarjoilemat herkut pikkuneitillle. Mahtavasti onnistunut treeni, vaikka kiirus lähtö olikin pelipaikoille!!!

Ensi kerralla voisi myös ottaa makaavan maalin ja jatkaa kahdella. Nyt on kahen samanaikaisen maalimiehen löytyminen varmisteltu niin, ettei ipana pääse tuulen tuomien tuoksujen mukana lipeämään ekan jälkeen tokalle, ilman mulle kertomista. Samoin tuo tyhjän alueen tallaaminen (olkoonkin vaikka vain viisi minuuttia) vie pois pahimpia kaahailuja. Haukkua en sen kummemmin meinaa ottaa mukaan kuvioihin, mutta jos Halppa toteaa sen olevan tarpeellista maalilla niin ihan Huippua. Se poistais mun epävarmuutta 90% :D kun tietäsin että löytynyt on <3

Ja tässä miltä pikku maantiekiitäjä näyttää suopursuviidakossa kun maalimies on paikallistettu :D :D :D

74644965_67fe63c0d9.jpg?v=0

Ja pari painikuvaa Ellasta ja Halpasta

halo-9.jpg

ella.jpg