Siisiin tarinoita alla ja lisää Hallanevan plokissa

(kuvat kasvis-Saaralta)

13.8 Riisi Kanuttaja ei siivoilusta välitä. Kun sisarukset nukahti, SiiSii aloitti rallin talouspaperirullan kanssa:

IMG_6731.jpg

IMG_6733.jpg

IMG_6744.jpg

 

*************

10.8 Siiri-mokoma on ihan äiteensä tyttö, hmph :( Tänään syödä märssysi jotain mitälie sientä pihasta, näytti ruskealta ja kulahtaneelta kärpässieneltä. Yksi ainoa sieni koko pihassa, enkä sitäkään olisi huomannut, mutta pikku Siiseli meni ja nätysti sitä napaansa. Toivottavasti ei vatsan väänteitä kummempaa seuraa tästä.


*************

9.8 Tänään Siiristä on eniten kerrottavaa. Se tyttö on mielenkiintoinen yhdistelmä sosiaalisuutta ja mieletöntä itsenäisyyttä, ihan kuin Sirniskin on. Myös ulkonäkö ja pikkukoko tuovat mieleen Sirna-äipän.

Pennut touhusivat pihalla omiaan porukassa, aikuisten katsellessa hommaa päältä. Yhtäkkiä Siiriä ei näkynyt missään. Koitin houkutella ja huudella. Lopulta neito löytyi lumipallopensaan alta urakoimasta jonkun oksan kimpussa. Vailla huolen häivää, että muut ovat kauempana.

Sen jälkeen Riisi Kanuttaja iski isäni kenkien ja lahkeiden kimppuun, ja viihtyi pitkän aikaa puuhastellen siinä ihmisten seassa. Syliinottaminen aiheutti protestoimista, koska Urakka jäi kesken. Prkl, niin!!!

Yksi kerrallaan pennut väsähtivät Kengun alle varjoon ja suojaan nukkumaan. Laskeskelin, että viisikko siellä riehuu ja leikkii ja sammuu yksitellen unille. Kun sitten lähdin kuskaamaan tyyppejä sisätiloihin unille, yksi puuttui joukosta. Siiri-perhana oli livahtanut omille teilleen. Mutta minne?!?!

Siinä haeskeltiin pitkin pihaa ja pusikoita, vaan uninen pentu ei kauheasti ilmoittele itsestään. Lopulta Sirna meni paljastavasti häntää heilutellen vuorenkilpipusikkoon, ja sinnehän SiiSii oli sammunut. Minua katseli unelias ja hämmästynyt silmäpari, kun nostin uupuneen natikan pois omasta, varjoisasta pesäluolastaan.

Minua niin sykähdyttää tuo pikku SiiSii. Päivä päivältä siinä näkyy enemmän ja enemmän emäänsä. Juuri tuo itseluottamus ja pienestä asti yksin pärjääminen yhdistettynä siihen, että ihmistenkin kanssa on kiva touhuta, ja olla välillä sylissä jne. on niin kovin tuttua :) .

*************

6.8 Siiri esitteli oikein mainioita temppujaan: miten 4 viikkoa vanha tyttö ruopii pissaamisen jälkeen kuin Äijä-koira konsanaan. Tai miten kova ääni lähtee pienestä kissanpennun näköisestä koirasta. Tai miten pieni Piru roikkuu sisarusten hännässä, vaikka nämä kuinka huutaisivat apua. Tai.. tai... tai....

*************