Hakuhommissa oli Halpan ison etsinnän vuoro ja minähän se aattelin, että koitamma peruskokeenomasta reeniä.

Alue oli 1,5 hehtaaria ja rajautui selkeästi sivurajoineen ja takaraja oli merkattu. Otimma ihan virallisen kaavan mukaan esittelyine päivineen, paitti että minä tein sen mokan, että laitoin Halpalle jo heti työreleet niskaan :D. Neiti kertoi tasan, mitä mieltä se on seuraamisesta kesken työkiireitten ja mitä mieltä se on siittä, että pysytäänkö paikallaan vai ei sillä aikaa kun ihmiset juttelevat. Tais kuulla koko Haukimaa että neiti Taikarumpulalla on nyt työkiireitä. Kunnon kiljuntaahan tuo oli kun Halppa nätisti nosteli itsensä huipputyövireeseen :D. Huh huh.

Tuulen suunta oli kohtalaisen selvä ja tein etsintäsuunnitelman niin, että lähemmä sivurajalta (vai taka vai mikälie raja) tuulen alta haravoimaan aluetta. Oma jännittyneisyys oli poissa, kun tiesin hyvin miten alue on rajautunut eikä tarvinnu hötkyillä että oonko kuin hukassa. Vaikka olihan mulla monta suunnistajaa mukana mut silti :D. Ensimmäinen maalimies löytyi miltei samantien. Halo haki nätisti pienen alueenylityksen kautta sijainnin, käväisi maalilla haukahtamassa ja tuli mulle toimittamaan asiansa. Maalimies ei antanut ykkösnamia, vaan palkkaus oli vasta näytöltä. Hauska oli huomata, että Halppa joutu tarkentamaan kenelle hää löydöksen ilmaisee ja oikeeseen osotteeseenhan tuo tuli :D.

Sitten kiersimme takalinjaa abt. keskelle aluetta ja lähin siitä poikkasemaan kohtisuoraan läpi. Pusikko oli aika tiheää ja ois ehkä kannattanut ottaa tiheemmällä siksakilla, mutta Halppa löysi maalimiehen eniveis. Ilmaisua ei tullut ja kerkesin hoksata maalimiehen sijainnin itekki. Kehotuksesta sitten pyysin Halpalta ilmaisua koska neiti oli kuitenkin käyny maalilla. Ja sieltähän se tuli, reippaasti kiljahtaen. 

Kolmatta maalimiestä lähimmä hakemaan palaamalla taas kohtisuoraan takalinjaa kohen. Halo aikansa nuuskutteli lähellä, kunnes sai suoran hajun maalimieheltä. Ois ehkä pitänyt aavistuksen jeesiä koiruutta menemällä mukaan kun kerta nuin varmat vinkeet oli, mutta pelkäsin että jää joku alue sit haravoimatta jos ei siellä mitään ois ollukkaan. Sen verta epäselvät vielä testikuviot, että vähän hakusassa. Mutta eipäs tarvinnut kauaa ootella kun rinteestä kuuluu tomera pihinä ja osa siittä riitti matkalle ja ihan mulle asti tuli reilu ilmaisu. Tuttu missä-käsky kirvoitti ipanan rallaamaan kohti maalia ja kun emäntä ei kerennyt hetimiten paikalle, neiti päätti käydä komentamassa puolivälissä että TUU JO HOPUSTI SIELTÄ!!!. Maalilla vielä ipana kiljahti että tässä tässä ekkös nää.

Oi että taitava ipana ja ehkä minäkin vähän. Tää oli nyt toinen kokeenomainen ja tässäpä ei tarvinnut paljoo jänskäillä. Yheksisen minsaa meni että kolme löyty alueelta.

Seuraavaksi vois koittaa vähän vieraampia maalimiehiä. Nyt oli selkeesti yks vieraampi ja Halpalla meni vähän arpomisessa että mitähän siinä kohtaa pitikään tehdä!!

Mutta aivan mainiot reenit, kiitoksia <3